&amp;lt;iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P3WK3JG"&lt;br /&gt;<br /> height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"&amp;gt;&amp;lt;/iframe&amp;gt;

Jinekolojik Onkoloji

Kadınların üreme organlarını kapsayan kanser çeşitlerinde Jinekolojik onkoloji tedavisi uygulanır. Kanser teşhisi konulmuş olan kadınhastalara en uygun tedavi seçenekleri multidisipliner olarak biliniyor. Hastaya uygun olan cerrahi tedavi sürecinde bu uygulanıyor. Kadın üreme organları, kadın rahimdeki yumurtayı taşımayı sağlayan tüpler, kadın rahim bölgesi, vajen ve de vajen giriş kısmını sınırla belirleyen vulvadır. Kadın üreme organlarında birçok hastalığın meydana gelmesi çok olası bir durumdur. Üreme organlarında görülen kanserleri inceleyen bilim dalına jinekolojik onkoloji deniliyor. Bu tür hastalıklarda erken tanı oldukça önemlidir. Hastaların hastalık seviyeleri ilerlediğinde cerrahi işlemler uygulanır. 

Jinekolojik Onkoloji Nedir?

Jinekolojik onkoloji cerrahisi kadınlarda genital organlar yani üreme organları ile ilgili tüm kanserler ve bu kansere öncü olan lezyonlar ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanları kanser tedavileri için kapsamlı olarak eğitim alıyor ve bu eğitimleri uyguluyor. Jinekoloji onkoloji kanseri olan kadınlara erken teşhisin konulması oldukça önemli olan bir konudur. Jinekolojik onkoloji hastalarının tedavi edilmesinde sadece cerrahın bulunması yetmiyor.

Cerrahın yanı sıra medikal onkolog, radyolog, radyasyon onkolojisi, patolog ve hemşirelerden oluşan bir ekibin ameliyat esnasında hazırda bulunması gerekiyor. Jinekolojik uzmanı hastaya ve hastalığa daha çok hakimdir. Oldukça kapsamlı olan hastalıklarda tedavi yöntemi deneyimli ekiplerce yapılmaktadır. Gelişmiş hastanelerde ve uzman doktorlar ile bu hastalık tedavi edilebilir.

Kadın dış genital organı yani diğer adı ile vulva, rahim ağzı diğer adı serviks, uterus yani rahim, yumurtalık over ve tubalardan kaynaklanan kötü huylu olan hastalıklara dönüşme riski taşıyan hastalıkları tedavi eder. Genital bölgedeki kanserden kurtarmak için hastaya erken teşhis yapılması gerekiyor. Düzenli olarak bakımın ve tedavinin yapılması gerekiyor. Teşhis edilen hastalığı tedavi etmek için jinekolojik onkoloji yöntemi gerekiyor. Vulva kanseri yaygın olan bir hastalık değildir. İnsan siğil virüsü (HPV) vulva kanseri riskini iki katına çıkarıyor. Vulva kanseri tedavi edilebiliyor ancak en önemli olan tedavi erken teşhis ile olan tedavidir. Her hastalıkta bu çok önemli bir durumdur. 

Jinekolojik Onkolojisi Cerrahisi Nedir?

Jinekolojik onkoloji kanser hastalarını tedavi etmek için kullanılan bir bölümdür. Bu bölümde en iyi doktorlar en iyi uzmanlar görev alıyor. Jinekolojik kanserler içerisinde en sık meydana gelen hastalıklardan rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleri ortaya çıkar. Rahim ağzı denilen kısım rahmin vajene açılan kısmıdır. Rahimde gelişen kanserler hücresel dokusundan farklı bir durumdadır. Rahim kanserlerinden farklı bir şekilde gelişim ve yayılım özelliği gösteren hastalıktır.

Jinekolojik onkoloji bölümü adı altındaki serviste serviks kanserine, rahim kanserine, vulva kanserine, vajinal kansere jinekolojik tedavi yöntemleri uygulanabilir. Erken evrede erken teşhisler yaparak hastaları tedavi etmeye çalışılıyor. Endometriyum ve serviks karsinom vakalarında daha hızlı iyileşme ve daha az ağrıya neden olduğu için laporoskopik tedavi yönetimini uygulanıyor. Ameliyatlar uzman doktorlar tarafından son derece iyi ve güzel hastanelerde tedavi ediliyor. 

Jinekolojik Onkoloji Neye Bakar?

Jinekolojik onkoloji bölümünde kadınların üreme organlarından herhangi birinde meydana gelen kanser için tedavi uygulanır.  Bu alan oldukça ince işçilik isteyen zahmetli ve sürekli olarak takip edilmesi gereken bir hastalıktır. Diğer onkolojik tedavi yöntemlerinin sonuçlarının olumlu olmadığı ya da riskli grupta bulunan hastaların tedaviye yanıt vermezse ameliyat işlerine başvurulur. Hasta iyileşme göstermezse ameliyat yapılması gerekiyor.

Ameliyat son derece riskli olabiliyor bu kansere yakalanan kadınların çocukları olmama ihtimali oldukça yüksektir. Ameliyat yapılarak kanser hücreleri vücuttan uzaklaştırılır. Hastalığın diğer dokulara yayılmaması ve ilerlemesi engellenmiş olur.

Organlar ile vücut sistemleri fonksiyonlarına bir yayılma olur. Bu yayılmanın engellenmesi gerekiyor. Bu ancak ameliyat ile oluyor. Kanserli olan hücrelerin daha fazla gelişmesine engel olmak, kanser hücrelerini durdurmak ve de sağlıklı olan hücre sayısını yeniden eski sayısına getirmek, iyi hücre sayısını arttırmak için uygulanan tedavilere jinekolojik onkolojik tedavisi adı verilir. Hastaların tedavi edilmesi için hastadan ilk önce izin alınması gerekiyor. Hastalar bu dönemde son derece hassas olabiliyorlar. Kanserli dokulara ilk önce ilaç tedavisi yapılır. İlaç tedavisi yeterli olmazsa ameliyat gerekebilir.

Hastayı ameliyat ederek dokulara yayılacak olan kanser riski minimuma indirilir. Kanserli hücreler dağılmaya ve yayılmaya yönelim sağlayabiliyorlar. Kanserli hücrenin gelişmesini önlemek, durdurmak ve hücre sayısını arttırmak için jinekolojik onkolojik tedaviler uygulanır. Doktorları oldukça uzmandırlar. Bu alanda kendini geliştiren doktorlar ameliyatı üstlenebilirler. Doktorlar, bu aşamalara gelebilmek adına büyük çabalar sarf ederler. Hastalara en doğru tedaviyi uygulayabilmek için toplantılar yapıp ortak kararlar alırlar. Gerek görülürse ameliyat dahi yapılabilir. 

Ankara Jinekolojik Onkoloji

Jinekoloj onkolog unvanını alan doktorlar kadınlara ait üreme organlarındaki kanserlere tedavi üzerine tedavi uygulayarak kanseri yenmeye yardımcı olur. Uzmanlar ilk önce 6 senelik tıp okurlar. Bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra TUS’ a hazırlanırlar. TUS’ da başarılı olunduğu zaman jinekoloji kadın hastalıkları ve doğum bölümü uzmanlık eğitimi almaya başlarlar. Bu eğitimin ardından 3 yıl boyunca süren onkoloji hastalıkları eğitimine başlanır. Adaylar yeterli bir donanıma sahip olduktan sonra yeterli donanım ve tecrübe kazandıktan sonra jinekolog onkolog cerrah unvanı alırlar. Görev ve sorumlulukları oldukça fazladır.

Ankara jinekolojik onkoloji hastanesinde tedavi edilen hastaların iyileşme olasılıkları oldukça fazladır. Uzmanlar son derece gelişmiş ve kendilerini eğitmişlerdir. Jinekolojik onkoloji doktorları tarafından hastalar detaylı bir şekilde muayene edilir. Gerek duyulursa hastalara biyopsi yapılabilir. Hastalığın teşhisi hakkında şüphe varsa keşif operasyonları düzenlenebilir.

Cerrahi operasyon yapılmadan önce hastanın ameliyata uygun olup olmadığını bünyesinin yeterli olup olmadığını değerlendirdikten sonra ameliyata alınıp alınamayacağı konusunda karar verilir. Hastaya ve hastalığa en uygun olan ameliyat yöntemi belirlenir ve hasta gerekli görülürse ameliyata sokulur. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar işaretlenmiş *